Arseen

Arseen en arseenverbindingen zijn kankerverwekkend en extreem giftig. De blootstelling aan arseen en arseenverbindingen moet daarom beoordeeld worden als onderdeel van de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E). Met deskundige metingen stellen onze specialisten de grootte van het risico vast en adviseren over passende (bron)maatregelen.

  • Professionele metingen
  • Vakkundige analyses
  • Gecertificeerde, ervaren specialisten
  • Kennis over laatste stand der techniek
  • Concrete, werkbare maatregelen

Inzicht en concreet advies over arseen? Neem dan contact op voor een deskundige aanpak: Marcel van Kruining

Expertise

Bij RPS werken gekwalificeerde professionals met jarenlange ervaring op het gebied van stoffenanalyses en stoffenbeheersing. In het geaccrediteerde laboratorium wordt gebruik gemaakt van geavanceerde meettechnieken. De kennis van mogelijkheden in de markt zorgen voor een frisse blik op de stoffenbeheersing: nieuwe stoffen, nieuwe werkmethoden en nieuwe beschermingsmiddelen kunnen voor nieuwe oplossingen zorgen om de risico’s te beheersen.

Geaccrediteerd laboratorium

Op basis van vakkundige analyses in ons geaccrediteerde laboratorium (RvA L192) helpen onze specialisten u met concreet advies voor het nemen van maatregelen om blootstelling aan arseen tegen te gaan. Hierdoor bent u verzekerd van een zeer hoge kwaliteit van de metingen en voldoet u aan alle geldende wet- en regelgeving. Standaard leveren wij u binnen 5 werkdagen de resultaten. Bij spoed kan dit zelfs binnen een dag. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u ook verder helpen bij de implementatie van de beheersmaatregelen.

Gezondheidsrisico’s arseen

Arseen komt vrij bij de productie van onder andere koper, lood en zink. Maar ook in de landbouw komt arseen voor in de vorm van bestrijdingsmiddelen. Arseen wordt ook in ziekenhuizen gebruikt. Inademing van arseen kan longkanker veroorzaken. Daarnaast zijn er signalen dat het schadelijk is voor de voortplanting en voor embryo’s in de baarmoeder. Arseen valt dan ook onder de hoogste klasse van gevaarlijke stoffen. Onze gecertificeerde specialisten helpen u graag verder met concreet advies om uw werknemers te beschermen tegen deze risico’s.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?