Benzeen

Benzeen kan vervelende gezondheidsklachten veroorzaken. Bij langdurige blootstelling kan het zelfs kankerverwekkend zijn. Indien er in uw bedrijf met benzeen wordt gewerkt, moet de blootstelling worden beoordeeld en moeten er beheersmaatregelen worden getroffen. Met deskundige metingen stellen onze specialisten de grootte van het risico vast en leveren concreet advies.

  • Professionele metingen
  • Vakkundige analyses
  • Gecertificeerde, ervaren specialisten
  • Kennis over laatste stand der techniek
  • Concrete, werkbare maatregelen

Inzicht en concreet advies over benzeen? Neem dan contact op voor een deskundige aanpak:  Johan van der Avert

Expertise

Aan de hand van zorgvuldig uitgevoerde metingen en analyses voorzien onze gekwalificeerde professionals u van onderbouwd advies om blootstelling aan benzeen te voorkomen. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van stoffenanalyses en stoffenbeheersing en zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Indien gewenst kunnen zij ook helpen bij de implementatie van beheersmaatregelen en de voorlichting van werknemers.

Geaccrediteerd laboratorium

De analyses worden uitgevoerd in ons geaccrediteerde laboratorium (RvA L192). Hierdoor bent u verzekerd van een zeer hoge kwaliteit van de metingen en voldoet u aan alle geldende wet- en regelgeving. Standaard leveren wij u binnen 5 werkdagen de resultaten. Bij spoed kan dit zelfs binnen een dag. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u ook verder helpen bij de implementatie van de beheersmaatregelen.

Blootstelling

Benzeen kan worden ingeademd, maar het kan ook via de huid worden opgenomen tijdens direct contact, bijvoorbeeld met benzine. De risico’s op blootstelling komen voor bij bedrijven die benzeen maken en benzeen gebruiken, waaronder de (petro)chemie rubberindustrie en producenten van geneesmiddelen en bestrijdingsmiddelen.

Gezondheidsrisico’s benzeen

Het inademen van benzeen kan op korte termijn hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid en rillingen veroorzaken. Het kan ook de ogen en huid irriteren. Landurige blootstelling aan benzeen kan schade aan het beenmerg veroorzaken wat kan leiden tot leukemie en andere vormen van kanker van bloedcellen. Benzeen valt dan ook onder de hoogste klasse van gevaarlijke stoffen.

RPS-analyse---gevaarlijke-stoffen-analyse-1
RPS-analyse---gevaarlijke-stoffen-analyse-1

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?