Glyfosaat en AMPA analyse

Glyfosaat werd in de jaren zeventig ontwikkeld als een niet-selectief, systemisch herbicide dat buitengewoon effectief is in het doden van allerlei soorten onkruid, waaronder grassen, vaste planten en houtachtige planten. Het middel wordt geabsorbeerd door de bladeren van de plant en het zachte stengelweefsel. Het verspreidt zich daarna naar alle delen van de plant. Als de dosis hoog genoeg is, sterft de plant binnen 5 tot 15 dagen. Omdat dit herbicide zich door de hele plant verspreidt, zal geen enkel deel ervan overleven. Voor aardappelboeren kan dit zowel de hoofdgewassen als de daaropvolgende zaadgewassen beïnvloeden.

Analyses op glyfosaat en AMPA

In het laboratorium van RPS testen we aardappelen op de aanwezigheid van zowel glyfosaat als AMPA. De aanwezigheid van AMPA is een indicatie dat ooit glyfosaat is gebruikt, zelfs als glyfosaat niet langer meer aantoonbaar is. Met behulp van zeer gevoelige analytische instrumenten toont RPS glyfosaat- en AMPA-gehaltes aan tot 10 ug/kg (10 delen per miljard).

Glyfosaat-en-AMPA-analyses-2
Glyfosaat-en-AMPA-analyses-2

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?