Coating inspectie kunstwerken

Of het nu gaat om stalen bruggen, sluizencomplexen, maritieme- of industriële installatie. U moet er zeker van zijn dat het coatingwerk uw assets goed beschermt. Coatingfouten resulteren in dure reparatiekosten en langdurige uitvaltijd. Onze coatinginspectie en foutenanalyse dragen bij aan een continue bescherming van uw object, complex of installatie.

Wij inspecteren en adviseren op het gebied van coatings. Voor coatinginspectie voeren wij niet alleen onafhankelijke kwaliteitscontroles uit tijdens het onderhoud van schilderswerkzaamheden. Ook voeren wij laagdiktemetingen en hechtsterktemetingen uit tijdens regulier inspecties.

Laboratorium onderzoek

Wij voeren diverse laboratorium testen en analyses voor u uit op nieuwe en bestaande coatingsystemen.

Als het gaat om gevaarlijke stoffen als chroom-6 en lood behoort RPS tot een van de gerenommeerde partijen in Nederland.

Met een eigen geaccrediteerd laboratorium (RvA L192) voor de analyse van chroom-6 in verf- en luchtmonsters zijn wij in staat om de meest omvangrijke coatingsonderzoeken uit te voeren. Ondersteund met geavanceerde apparatuur is het zelfs mogelijk tot op atoomniveau te beoordelen.

 

Chroom-6-laboratorium-onderzoek
Chroom-6-laboratorium-onderzoek

Referentie projecten

Onderhoudsinspecties Gooise Meren

Voor dit project zijn toestandsinspecties (civiel en W&E) op handafstand uitgevoerd, gedetailleerde inspectierapportages opgesteld, onderhoudsadvies en kostenramingen opgesteld.

Voor de toestandsinspecties zijn onder andere coatinginspecties uitgevoerd bij stalen ophaalbruggen als de Prinses Irenebrug, de Prinses Beatrixbrug en Amsterdamsepoortbrug. Als onderdeel van de coatinginspecties is tevens de oude conserveringslaag bemonsterd en beoordeeld op de aanwezigheid van chroom-6 en lood.

Scheepshelling Rotterdam

In dit project is een complete scheepshelling met bijbehorende wagons, lierconstructies voor 1600T beoordeeld. Het aanwezige coatingsysteem is hier onderdeel van de inspectie geweest.

TenneT

RPS voert chroom-6 en loodonderzoeken uit op hoogspanningsmasten en stations in Nederland. Daarnaast worden laagdiktemetingen uitgevoerd op bestaande systemen.

Gerelateerd nieuws

04.12.19

Hoe verwijder je chroom-6 van civiele kunstwerken?

Het verwijderen van de gevaarlijke stof chroom-6 van de Waalbrug is een stevige uitdaging. Rijkswaterstaat zoekt met hulp van de arbeidshygiënisten van RPS naar de meest veilige en doelgerichte methode. In dit artikel nemen we u mee naar deze dynamische speurtocht…

22.10.19

RPS en SGS werken samen aan standaard meettechniek voor chroom-6

Nieuwe markten brengen nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Maar dat de laboratoria van concurrenten samenwerken om tot een geharmoniseerde meetmethodiek te komen, is wel heel bijzonder. Onder aanmoediging van Rijkswaterstaat gooiden RPS en SGS alle schroom overboord en deelden de…

11.08.22

Ontrafelen kwetsbare kademuren in Utrecht

De Utrechtse werven zijn uniek. Nergens in de wereld zijn de grachten zo opgebouwd als in deze historische stad. Dus toen bleek dat de kades op veel plekken kwetsbaar waren, besloot de gemeente dat er moest worden ingegrepen. Lees hoe…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?