Vergunningenmanagement

Voorkom risico’s, onvoorziene kosten en afkeuring van uw vergunningaanvraag

Het overkomt iedereen weleens. Projecten waarbij een vergunningsaanvraag is vergeten. Of projecten waarbij proceduretijden niet zijn meegenomen in de planning. U wilt toch niet het risico lopen dat uw aanvraag onvolledig is, tot onvoorziene kosten leidt, of zelfs wordt afgekeurd? Met ons team van vergunningenadviseurs voorkomt u dat. Wij begeleiden u van a tot z bij een vergunningaanvraag.

Jeroen Duifhuizen

Vergunningenmanagement is onmisbaar

Vergunning- en ontheffingsaanvragen zijn onmisbaar binnen een project. U heeft bijvoorbeeld vergunningen nodig voor werkzaamheden die te maken hebben met bouwen, slopen, graven, kappen, milieu, natuur, water, bodem en wegen. Vergunningen met elk hun eigen wetten en regelgeving. Daar komt bij dat elke procedure zijn eigen proceduretijd heeft. Variërend van een aantal weken tot een half jaar of langer. Met de continu veranderende weten regelgeving en complexe fysieke en maatschappelijke projectomgeving is professioneel vergunningenmanagement onmisbaar.

Vergunningenadviseurs

Onze vergunningenadviseurs zijn dagelijks betrokken bij projecten met een ruimtelijke ingreep. Dit varieert van het verbeteren van een waterkering tot aan gebiedsinrichting en natuurontwikkeling. Ook de aanleg of het verwijderen van kabels en leidingen en wegreconstructies behoort tot de werkzaamheden. Vanuit deze projectmatige omgevingen zijn onze adviseurs gewend te werken aan ruimtelijke procedures en vergunningen. Vergunningenmanagement vormt daarin een essentiële schakel. Een traject dat onze adviseurs van a tot z voor u verzorgen. Altijd met hetzelfde doel: Een vergunde situatie op tijd realiseren, zodat u het project volgens planning uitvoert.

Onzekerheden wegnemen

Vooroverleg met bevoegd gezag blijft als gevolg van de tijds- en financiële investering vaak achterwege. Graag bewijzen wij u dat deze stap een essentiële stap vormt in het proces. Het intensief voeren van vooroverleg is immers niet alleen bevorderlijk voor het indienen van ontvankelijke vergunningaanvragen. Ook voor het juist doorlopen van de procedures ontkomt u er niet aan. In de vooroverleggen lichten we het project toe en nemen we alle onzekerheden op het gebied van vergunningen weg. Denk aan bijzonderheden op het gebied van archeologie, ecologie en de benodigde onderzoeken.

Stappenplan

Onze vergunningenadviseurs doorlopen met u de volgende stappen:

Stap 1

Inventarisatie benodigde vergunningen

Stap 2

Vooroverleg met bevoegd gezag

Stap 3

Aanvragen van vergunningen

Stap 4

Monitoring van procedures

Stap 5

Overdracht

Waarom kiezen voor RPS?

  • Landelijke dekking
  • Gericht op de lange termijn
  • Ervaring met grote multidisciplinaire projecten
  • Netwerk bij bevoegd gezag
  • Ervaren professionals
  • Eén aanspreekpunt
  • Laag personeelsverloop
RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.