Landmeten en geo-informatie

Schakel tussen ontwerp en uitvoering van nieuwbouw- en reconstructieprojecten.

Geo-informatie loopt als een rode draad door uw organisatie. De basisgegevens moeten perfect zijn, anders ontbreekt het fundament voor vervolgstappen. Dit kan voor uw bedrijfsvoering tot grote (financiële) risico’s leiden. Het verzamelen, ordenen en analyseren van data ligt aan de basis van ons bestaan. Toepasbaar voor objectieve adviezen en doelmatige oplossingen waarmee u verder kunt.

Jurgen Slijkerman

Datahuishouding op orde

Publieke en private partijen ondersteunen bij het op orde brengen en houden van hun datahuishouding. Met een praktische inslag en liefde voor het vak. Dat is waar onze landmeters en geo-specialisten dagelijks invulling aan geven. Wij beheersen de complete cyclus. Ook kunnen we uw organisatie in elke stap afzonderlijk begeleiden.

Integrale projecten

Korte lijnen binnen onze organisatie zorgen ervoor dat we projecten multidisciplinair over diverse werkvelden kunnen oppakken. We hebben disciplines in huis op het gebied van stedelijke en landelijke inrichting, natte en droge infrastructuur. Juist dit samenspel onderscheidt ons in de markt.

Eén aanspreekpunt

Tijdens projecten krijgt u één vast aanspreekpunt. Iemand die houdt van aanpakken met een kritische reflectie naar zijn of haar eigen presteren. Een betrokken sparringpartner die uw belangen behartigt en tijdens de processtappen vaak ook letterlijk zelf met de voeten in de klei staat.

Benieuwd geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze subdiensten of neem direct contact met ons op.

Subdiensten

Deformatiemetingen

Bent u bezig met het uitvoeren van heiwerk- of graafwerkzaamheden? Of is er sprake van wateronttrekking? Dan kunnen objecten in uw omgeving directe schade oplopen doordat ze zich vervormen of verplaatsen. Onze specialisten voeren hoog nauwkeurige metingen uit om daarover een concrete uitspraak te doen. Zo kunt u tijdig maatregelen nemen om gevaarlijke situaties en schade te voorkomen.

Spoormaatvoering

Veiligheid en tijdsdruk vormen essentiële kernpunten bij uw spoorproject. U moet dus kunnen vertrouwen op spoormaatvoerders die hun vak verstaan. Onze specialisten kennen de weg binnen de spoorwereld. Weten uit ervaring dat accuraat werken en een flexibele houding onmisbaar zijn voor het slagen van uw project. Combineert u die aanpak met de inzet van onze universele meettrolley? Dan bent u verzekerd van betrouwbare data en een snelle doorlooptijd. Daarmee zetten we u op het juiste spoor.

Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Heeft u de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) op orde?. Wij ondersteunen bronhouders met de transitie, integratie en het bijhouden van authentieke basisregistraties. Samen actualiseren we uw brongegevens. Zo is uw overgang naar de BGT op tijd gewaarborgd.

Continu monitoring

Bewegingen van gebouwen en kunstwerken ontgaan niet aan de aandacht van RPS. Met de inzet van continu monitoring apparatuur en software houden we de deformaties van uw constructies nauwlettend in de gaten. Dat levert u niet alleen meer data en snellere resultaten op. Ook bespaart u op de kosten en de inzet van meetploegen.

DTB Kerngis

Voldoet uw project aan de bestekeisen voor het opleverdossier dat Rijkswaterstaat van u vraagt? Onze specialisten ondersteunen u bij het voorbereiden, automatiseren en toetsen van processen voor DTB en Kerngis. Het inwinnen en verwerken van gegevens voor de beheersystemen van Rijkswaterstaat nemen wij graag voor u uit handen. Zo kunt u zich tijdens uw project volledig focussen op uw kernactiviteit.

Maatvoering

Voor de realisatie van projecten zijn betrouwbare en gecontroleerde uitgangspunten een must. U moet uit kunnen gaan van maatvoerders die hun sporen binnen dit werkveld verdiend hebben. Onze vakspecialisten voldoen aan alle gecertificeerde eisen en wensen voor nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en capaciteit. Daarmee is de continuïteit van uw project en de reductie van faalkosten in vertrouwde handen.

Wegmarkeringen uitzetten

Met de Tiny-robot ondersteunen we u bij het snel en doeltreffend met het uitzetten van (weg)markeringen. U bespaart niet alleen op de inzet van personeel, maar wint ook tijd in het uitvoeringstraject. Bovendien bent u bij het uitzetten van markeringen altijd verzekerd van strakke, rechte lijnen. Laat u overtuigen van de meerwaarde van uw nieuwe geautomatiseerde maatvoerders-assistent.
RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk onze disclaimer.