Landmeten

Het vastleggen van de omgeving is een van oudsher belangrijke dienst bij RPS. Met de traditionele inwintechnieken van GPS en TotalStation tot de modernste technieken van stereo-fotogrammetrie en 3D-laserscannen.

RPS weet de vraag van de opdrachtgever moeiteloos te vertalen naar een snelle en betrouwbare combinatie van inwinmethodes. 

Vele overheidsinstanties (gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat, Kadaster en waterschappen), advies- en ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en aannemers behoren tot onze opdrachtgevers.

Tim Holtel

Teamleider

Subdiensten

Topografie

De situatie in kaart brengen is dagelijkse kost voor onze landmeters. Met een eigen RPS coderingsysteem kunnen wij elke vraag van de klant vertalen naar een ingemeten situatie in het opleveringsformaat van de klant.

Basisregistraties

RPS heeft veel ervaring opgebouwd in het verleden met het bijhouden van de GBKN. Deze ervaring is meegenomen tijdens de opbouw van de BAG en BGT. De fase van beheer is nu aangebroken en elke bronhouder heeft de wettelijke verplichting om binnen zijn beheergrenzen de situatie actueel en betrouwbaar te houden met de juiste geo-informatie.

Objectenregistratie

RPS heeft langdurige onderhoudscontracten bij de waterschappen voor het op orde houden van de legger. Het meten van profielen en kunstwerken, hoogtemetingen in het terrein, deformatiemetingen en BGT-mutaties worden dagelijks uitgevoerd door onze landmeters.

Kadastrale metingen

Met onze gecertificeerde landmeters voert RPS dagelijks kadastrale werkzaamheden uit. Van het uitvoeren van grensreconstructies tot perceelsplitsingen en het correct verwerken in de kadastrale systemen.

Deformatiemetingen

Schade aan objecten kan ontstaan door vervorming of verplaatsing. Soms onaangekondigd en veelal door (uit te voeren) werkzaamheden in de nabije omgeving.

DTB/KernGIS

Voldoet uw project aan de bestekeisen voor het opleverdossier dat Rijkswaterstaat van u vraagt? Onze specialisten ondersteunen u bij het voorbereiden, automatiseren en toetsen van processen voor DTB en KernGIS.

Hoogtemetingen

Waterpassen is één van de dagelijkse bezigheden voor onze buitendienst. NAP-hoogten overbrengen naar het werk tot de primaire waterpassing voor Rijkswaterstaat voor het bijhouden van de NAP-peilmerken.
RPS gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Voor meer informatie bekijk ons Privacy en Cookiebeleid.