Hoogtemetingen

Hoogtemetingen is één van de dagelijkse bezigheden voor onze landmeters. Van het overbrengen van NAP-hoogten naar het werk tot primaire waterpassing voor Rijkswaterstaat voor het bijhouden van de NAP-peilmerken. Dit doen we met verschillende meetapparatuur in tweemans- of driemansmeetploegen.

Nauwkeurige hoogtemetingen

Gebouwmonitoring met hoogtemetingen

Met hoogtemetingen meten we eventuele verzakkingen. Deze geven een duidelijke indicatie van mogelijke problemen. Daarbij leggen onze landmeters niet alleen bestaande situaties vast. Ook monitoren wij voor langere tijd gebouwen. Daarmee is het mogelijk vast te stellen of deze verzakken.

Projectafhankelijke aanpak

Op basis van uw wensen bepaalt onze projectleider de juiste meetmethode. Voor de meest nauwkeurige resultaten wordt gebruikgemaakt van een waterpasinstrument. Hierbij worden nauwkeurigheden gehaald van minder dan een millimeter. Ook maken we gebruik van een Totaalstation, 3D Laserscanning, GPS en voeren we metingen uit met een drone. De voordelen van zo’n drone zijn ongekend. Zo meten we een terrein in een korte tijdsspanne op met de nauwkeurigheid van enkele centimeters.

Hoogtemeting nodig?

Door onze brede selectie aan meetmethodes en specialistische kennis onderscheiden wij ons op de markt. Bent u op zoek naar een landmeetkundig specialist om de hoogte te bepalen van een terrein? Of heeft u interesse in de gebouwmonitoring? Neem dan snel contact op of vraag direct uw offerte aan!

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?