Continue monitoring

Met geavanceerde continue monitoring apparatuur heeft RPS al voor diverse projecten deformatiemetingen uitgevoerd om de situatie op de bouwlocatie dag en nacht in de gaten te houden.

24/7 en realtime resultaten

De monitoringssoftware is geïnstalleerd op een computer op ons kantoor te Leerdam. De communicatie met het TotalStation verloopt via een internetmodem. De meetfrequentie kan naar wens worden ingesteld. De resultaten van de metingen worden realtime in de vorm van tabellen en grafieken ontsloten via een Web app die ook voor de opdrachtgever direct toegankelijk is. In de software worden vervolgens de gewenste signalerings- en interventiewaarden ingesteld. Bij overschrijding wordt direct een e-mail verzonden naar belanghebbenden, zodat meteen de nodige maatregelen kunnen worden genomen.

Voordeel ten opzichte van conventioneel monitoren is dat de continue monitoring 24/7 wordt uitgevoerd en dat de resultaten realtime beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen de na-ijleffecten van de werkzaamheden duidelijk worden vastgelegd (zowel tijdens de bouwperiode als na afloop) door het systeem zonder extra inspanning. Het TotalStation meet automatisch alle deformatiemeetpunten zonder dat er een meetleider aan te pas komt.

Technische informatie van de continue monitoring:

  • Meetfrequentie: variabel
  • Nauwkeurigheid: 1mm + 2 ppm; 0.5”
  • Voeding: Stroom met batterij back-up voor stroomuitval
  • Resultaat: Real-time via webapplicatie
  • Inzet: 24/7
RPS-continue-monitoring---deformatiemetingen
RPS-continue-monitoring---deformatiemetingen

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?