Legionella vrij douchen

Er bestaat een kans dat er toch een Legionella besmetting ontstaat in uw drinkwaterinstallatie. Legionella vormt een risico wanneer er aerosolen (hele kleine druppeltjes) worden ingeademd. De aerosolen kunnen ontstaan tijdens het douchen waarbij het water verneveld wordt.

Legionella vrije douchekoppen

Wanneer er een Legionella besmetting wordt aangetroffen nadat er een monstername heeft plaats gevonden dienen er beheersmaatregelen te worden genomen om de besmetting te verhelpen. Nadat deze beheersmaatregelen zijn uitgevoerd dient er een nieuwe monstername (herbemonstering) te worden uitgevoerd om aan te kunnen tonen dat de beheersmaatregelen effect hebben gehad en de Legionella besmetting is verholpen. Tussen het aantreffen van de Legionella besmetting en de uiteindelijke uitslag van de herbemonstering zit een periode waarin u en/of andere graag gebruik willen blijven maken van de desbetreffende douche.

Een douchekop met Legionella filter kan dan worden toegepast, hierdoor kunnen douches tijdens het gehele traject veilig worden gebruikt. Wanneer er met de herbemonstering wordt aangetoond dat de douche weer ‘’Legionella vrij’’ is kan de douchekop met Legionella filter weer worden verwijderd en kan er weer gebruik worden gemaakt van de originele douchekop.

legionella vrije douchekoppen RPS
legionella vrije douchekoppen RPS

Voordelen Aquafree douchekop:

  • Zekere en onmiddellijke bescherming tegen Legionella bacteriën
  • Optimale prijs-kwaliteitsverhouding
  • 24-uurs leverservice mogelijk
  • Compatibel met thermische en chemische desinfectie
  • Eenvoudige en snelle montage
  • Kiwa gecertificeerd BRL-K-14010-DEEL 1

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw bestanden
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?