Legionella vrij douchen

Er bestaat een kans dat er toch een Legionella besmetting ontstaat in uw drinkwaterinstallatie. Legionella vormt een risico wanneer er aerosolen (hele kleine druppeltjes) worden ingeademd. De aerosolen kunnen ontstaan tijdens het douchen waarbij het water verneveld wordt.

Legionella vrije douchekoppen

Wanneer er een Legionella besmetting wordt aangetroffen nadat er een monstername heeft plaats gevonden dienen er beheersmaatregelen te worden genomen om de besmetting te verhelpen. Nadat deze beheersmaatregelen zijn uitgevoerd dient er een nieuwe monstername (herbemonstering) te worden uitgevoerd om aan te kunnen tonen dat de beheersmaatregelen effect hebben gehad en de Legionella besmetting is verholpen. Tussen het aantreffen van de Legionella besmetting en de uiteindelijke uitslag van de herbemonstering zit een periode waarin u en/of andere graag gebruik willen blijven maken van de desbetreffende douche.

Een douchekop met Legionella filter kan dan worden toegepast, hierdoor kunnen douches tijdens het gehele traject veilig worden gebruikt. Wanneer er met de herbemonstering wordt aangetoond dat de douche weer ‘’Legionella vrij’’ is kan de douchekop met Legionella filter weer worden verwijderd en kan er weer gebruik worden gemaakt van de originele douchekop.

Handdouche Tandrup van T-safe om Legionella vrij te douchen
Handdouche Tandrup van T-safe om Legionella vrij te douchen

Voordelen Tandrup douchekop:

  • Optimale prijs-kwaliteitsverhouding
  • 24-uurs leverservice mogelijk
  • Eenvoudige en snelle montage
  • Filter met hoge capaciteit en een levensduur tot max. 92 dagen
  • Antimicrobiële additievenbescherming ver­mindert het risico op retrograde verontreini­ging

Goedkeuringen

ASTM F838-15A, ISO 22196, KIWA, WRAS, DVGW W270.
Voldoet aan de EU-richtlij­nen voor voedsel en drinkwater.

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?