ROV onderwaterdrone in de praktijk

Onze Remotely Operated Vehicle (ROV) verzamelt snel en veilig data onder water. De onderwaterdrone werkt nauwkeurig, snel en efficiënt in uitvoering. Het zorgt daardoor niet alleen voor een risicobeperking in de uitvoering maar ook voor tijdswinst.

Inspectie bij Woerdersluis met ROV

Passend advies onder water

Wanneer onze ROV de situatie volledig in kaart heeft gebracht verwerken wij deze data. Door deze data is het mogelijk om maatwerk advies te geven. Dit gebeurd in de vorm van een rapport met foto, video en 2D sonar. Het is mogelijk om een combinatie uitvoering te doen in samenwerking met een duiker, waarbij de ROV een veiligheidscheck kan uitvoeren. Dit is afhankelijk van de scope van de uitvraag in combinatie met het ‘niet duiken tenzij’ protocol vanuit Rijkswaterstaat. Mocht het niet helder zijn wat dit inhoudt adviseren wij u hier graag in.

Alles onder één dak

Door een breed dienstenpallet heeft RPS de expertise in huis om bij onvoorziene situaties passend te handelen. Denk hierbij aan verschillende inspectie disciplines en monstername mogelijkheden. Door onze transparante aanpak heeft u inzicht en overzicht in de status van uw object(ten).

 

Voordelen ROV

 • Inzetbaar bij het ‘Niet duiken tenzij’ protocol van Rijkswaterstaat
 • Veilig inspecteren op moeilijk bereikbare plekken
 • Live mee kunnen kijken tijdens het inspecteren met onze inspecteur
 • Geavanceerde laser scanner voor o.a. nauwkeurige metingen
 • Video en 2D sonar beelden
 • Vaak vergunning vrij inspecteren
 • Neem voor meer voordelen contact op met onze adviseurs
 • Toegang met een diameter van 600 mm is voldoende, net als een waterdiepte van 50cm.
 • Kan tot 300m diep in zoet en zout water
ROV onderwaterdrone besturen
ROV onderwaterdrone besturen

Jarenlange ervaring met ROV

Hoe werkt dit nu in de praktijk? Bekijk de film hieronder en krijg een indruk van de werkwijze en toepassing van de ROV.

Gerelateerd nieuws

06.09.23

Duik in de toekomst

Bij werkzaamheden onder het oppervlaktewater moet veiligheid en efficiëntie hand in hand gaan. Met de introductie van het document ‘Kader Veilig Werken onder Water’ zet Rijkswaterstaat de toon dat duikers pas mogen worden ingezet als alternatieve methoden niet volstaan. Stijn…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
  Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?