ROV onderwaterinspectie

Nederland kent veel civieltechnische kunstwerken, zoals kades. Een groot aantal daarvan is aan het einde van zijn technische levensduur. Beheerders staan voor de vraag: vervangen of versterken? Visueel inspecteren en beoordelen geeft inzicht, maar vergt een aanzienlijke investering in tijd en geld. Een onderwaterdrone biedt uitkomst en voert onderwaterinspecties uit. Geen kostbare duikteams. Wel snelle en betrouwbare resultaten.

Staaldiktemetingen

Sinds kort heeft RPS door de toenemende vraag van opdrachtgevers haar uitrusting uitgebreid met een tweede exemplaar. Een Pro5 met hogedruk cavitatielans (caviblaster > 300 bar) en staaldiktemeter. Met de staaldiktemeter krijgt u sneller een beeld van het verouderingsproces.

Hogedruklans

De voordelen van de hogedruklans tonen zich bijvoorbeeld aan bij een damwand. Vaak is deze slecht zichtbaar vanwege aangroei van algen of de aanwas van mossels. Met een hogedruklans is dat direct verwijderd. Zo kan er direct een beeld gevormd kan worden van de conditie van het civiele kunstwerk. Er kunnen  staaldiktemetingen worden uitgevoerd.

RPS brengt markante scheepswerf in beeld

Bekijk de film en krijg een indruk van de werkwijze van de toepassing.

RPS brengt monumentale sluis en historische duiker in beeld

RPS voert op jaarbasis allerlei visuele onderwaterinspecties uit. Onlangs was het de beurt aan een monumentale sluis in Maassluis en een historische duiker in Gorinchem. Ontdek in onderstaande film  zelf de voordelen van een ROV als alternatief voor of aanvulling op duikteams.

 

Kostenefficiënte investering

Voor inspecties van (waterbouwkundige) kunstwerken is de inzet van duikteams gebruikelijk. RPS beschikt over een ROV (Remotely Operated Vehicle) die deze taak voor de binnenwateren overneemt of aanvult. De onderwaterdrone bereikt plekken waar duikers niet kunnen komen. Bovendien is het een kostenefficiënte investering.

Nauwkeurige resultaten

Een vergunning of ontheffing is meestal niet nodig voor deze vorm van onderwaterinspectie. De drone is direct inzetbaar en levert uiterst nauwkeurige resultaten af. Hij heeft een eigen aandrijving, sonar (2D) en film- en fotocamera aan boord. Kijk als opdrachtgever live mee bij de kade-inspecties. Voorzie schadebeelden direct van opmerkingen.

Snelle onderwaterinspectie

Zet de ROV in voor een visuele onderwaterinspectie van oeverconstructies, (binnenstedelijke) kademuren, bouwputten en sifons. Of voor het inspecteren van duikers, gemalen, spuibuizen en watertanks. Ervaar de meerwaarde bij het checken van scheepsrompen, schroeven en blusvoorzieningen als reinwaterkelders.

RPS_rov-onderwaterinspectie-3
RPS_rov-onderwaterinspectie-3

Specificaties

 • Visueel inspectiewerk tot 300 meter onder water
 • Doorsnede van 300 mm (past door een mangat)
 • Eigen aandrijving
 • Film- en fotocamera
 • Sonar (2D)

Voor wie?

 • Aannemers
 • Adviesbureaus
 • Industrie
 • Overheden
 • Projectontwikkelaars
 • Rederijen
 • Waterschappen

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
* zijn verplichte velden

Gerelateerd nieuws

11.02.19

RPS en Hercules voeren onderwaterinspecties uit voor gemeente Utrecht

Samenwerkingsovereenkomst van twee jaar De gemeente Utrecht heeft RPS en Hercules opdracht gegeven voor het uitvoeren van onderwaterinspecties voor de komende twee jaar. Het gaat om inspecties van stadsbinnengrachten, waaronder werven, wal- en kluismuren en brugfundaties. Het eerste jaar concentreren…