NEN2580 meetcertificaat: Woningcorporaties en Gemeentes

Wist u dat woningcorporaties en gemeentes voor 1 januari 2023 aan de verplichte NEN2580 normering voor hun vastgoedportefeuille moet voldoen? Voor woningcorporaties wordt dit verplicht om op een uniforme manier de marktwaarde van de objecten te bepalen. Voor gemeentes wordt het verplicht om de WOZ waarde van objecten te bepalen.

Deze verplichting is met 1 jaar uitgesteld. Hierdoor krijgen woningcorporaties en gemeentes heel 2022 de tijd om aan de verplichting te voldoen. Wij helpen u voor de wettelijke deadline aan een volledig en betrouwbaar NEN 2580 meetcertificaat.

Waarom een NEN 2580 meetcertificaat?

Belangrijke beslissingen worden gebaseerd op de vloeroppervlakten. Het aantal vierkante en kubieke meters zijn immers van invloed op de (WOZ-)waarde van een gebouw, of hebben invloed op zaken rondom brandveiligheid of energieprestatie. Een helder en inzichtelijk meetrapport met de enige juiste, objectieve maten is dus essentieel. Het is de reden dat wij alleen NEN 2580-metingen uitvoeren volgens de landelijke NEN 2580-norm.

Grootschalige projecten

Wij beschikken vanuit een landelijk netwerk over een brede pool van gecertificeerde adviseurs. Daarmee zijn wij in staat om grootschalige projecten op te pakken in korte tijd. Vaak combineren zij de NEN 2580-metingen met andere onderzoeken, zoals voor energielabel C, brandveiligheid, asbestinventarisatie en meerjarenonderhoudsplannen. Niet alleen effectief, maar ook uiterst efficiënt. U ontvangt een helder combinatierapport met onze bevindingen en concrete aanbevelingen voor oplossingen.

Meer weten?

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering en vlot proces. U bent daarom altijd verzekerd van een persoonlijke projectleider. Dit alles tegen een scherp tarief en snelle doorlooptijd.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Een van onze adviseurs neemt dan spoedig contact met u op.

Gerelateerd nieuws

09.05.19

RPS schaart zich bij beste aanbieders NEN2580-meetrapporten

RPS heeft het certificaat van ‘Erkenning voor Oppervlaktebepaling NEN2580 en NTA 2581’ ontvangen. Hiermee voldoet zij aan de meest strenge kwaliteitseisen voor het uitvoeren van vloeroppervlaktebepalingen van gebouwen in Nederland. Francois Zegvaard, projectleider tekening- en informatiemanagement bij RPS, toont zich…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?