Monitoring en inmeten constructies

Ruimtelijke informatie in de hoogst denkbare nauwkeurigheid is essentieel voor uw project. Of het nu gaat om de vervorming in een kademuur tot het in beeld brengen van de as-is-situatie van een boogbrug. Onze toepassingsgebieden van ruimtelijk inmeten en monitoring zijn eindeloos.

Constructies zijn tijdens de bouw en de verdere lifecycle onderhevig aan diverse invloeden. Wij geven inzicht in de afmetingen en ontwikkelingen van specifieke eigenschappen, stabiliteit of optredende schademechanismen in constructies. Zo nemen we niet alleen hieruit voortvloeiende onzekerheden weg. Ook bepalen we de eigenschappen van constructies (spanning, vervorming, verplaatsing).

Wij zijn breed inzetbaar voor diensten, zoals 3D-laserscannen, boven- en ondergrondse monitoring met Total Stations, geografische informatiesystemen (GIS) en standaard meetdiensten met een duimstok en rolmaat

Voorbeeldprojecten


Kademuur inspectie gemeente Utrecht
Om inzicht te krijgen in de zachte en harde en vaste waterbodem hebben we het waterbodemprofiel in vlakdekkendkaart gebracht. Met de vlakdekkende meting is de bodemhoogte en slibdikte in het projectgebied ingemeten.
Voor inzicht in de vervorming (rotatie) van de kade zijn lintvoegmetingen verricht met een 3D-laserscanner uitgevoerd.

Monumentale boogbrug Gooise Meren
Ter ondersteuning van de versterken van een monumentale boogbrug en het vervangen van de fietsbruggen zijn diverse monitoringsmetingen uitgevoerd op de boogbrug en de twee aangrenzende woningen. Daarnaast is de constructie in kaart gebracht met onze 3D-laserscanner van een nieuw ontwerp.

De boogbrug, fietsbruggen en directe omgeving zijn met grote precisie vastgelegd middels een 3D-scan met als resultaat een pointcloud.

Gerelateerd nieuws

19.02.20

Veilig en efficiënt inmeten en inspecteren met een drone

Spectaculaire beelden bij de ontmanteling van het Nedstaal-terrein. Een fenomenaal uitzicht over de Oostelijke Vechtplassen. Interesse gewekt? Bekijk hoe een drone tot de moderne gereedschapskoffer van de landmeter, asbest- en vastgoedinspecteur behoort. Asbestinventarisatie met drone In de film volgen we…

30.03.20

3D-scannen op de Kalverstraat

Bizar. Landmeter Danny van Remmerden zoekt naar het juiste woord als hij in zijn eentje door de populaire Kalverstraat van Amsterdam struint. Hij maakt in opdracht van een vastgoedbeheerder een 3D-scan van diverse winkelpanden in een onwerkelijk decor.  “Je kunt…

24.01.19

Passen en meten in Transwijk

Uitdagende maatvoering voor ondergrondse busbaan Werken aan een betere infrastructuur in hartje Utrecht. Als hoofdmaatvoerder geeft Lars Suchý van RPS richting aan de vrije busbaan door Transwijk. Gevarieerd en nuttig werk voor mens en milieu. “Hi Marc, hoe staat het…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?