Vastgoedinventarisatie en -inspecties

Als gebouweigenaar of beheerder heeft veiligheid en gezondheid van uw gebruikers de hoogste prioriteit. Op basis van gebouwinventarisatie en -inspectie uitkomsten helpen wij u bij het prioriteren en inschatten van de risico’s en noodzakelijk onderhoud.

Zo neemt u op basis van de resultaten onderbouwde besluiten over uw vastgoedportefeuille. Ons multidisciplinaire team van specialisten staat klaar om u te helpen met diensten om de risico’s voor uw primaire proces terug te brengen en uw gebruikers veilig en gezond te houden.

Van brandveiligheid, het conditioneel op niveau houden van uw vastgoed tot duurzaamheid, het beheer en onderhoud van gebouwen is een doorlopend proces van gemotiveerde afwegingen en keuzes. Betrouwbare en actuele informatie is daarbij essentieel. Deze informatie komt voort uit inventarisatie en inspecties – zowel volgens standaarden als diepgaande specifieke onderzoeken. Uw primaire proces is bepalend voor de behoefte aan informatie en daarmee de behoefte aan inspecties en inventarisatie.

Certificeringen, standaarden en innovatieve instrumenten

Ons team van inspecteurs bestaat uit specialisten op het gebied van beheer, onderhoud, brandveiligheid, gezondheid en veiligheid. Zij zijn gecertificeerd, onafhankelijk en ervaren, werken volgens de relevante methodieken – zoals NEN 2767, NEN 2580, EPA, asbest en brandveiligheid.

Doordat wij ervaring hebben met alle in de markt beschikbare softwaresystemen vinden we makkelijk de aanhaking bij uw specifieke processen. Door het inzetten van innovatieve instrumenten voor informatieverzameling, -analyse en -ontsluiting realiseren we een efficiënt proces, gericht op kwalitatief hoogwaardig vastgoedinformatiebeheer.

Multidisciplinaire dienstverlening

Beheer en onderhoud van gebouwen gaat over een scala van onderwerpen, die veel raakvlakken met elkaar hebben. RPS kan dit scala vanuit haar brede expertise voor u invullen. Een goed voorbeeld daarvan zijn onderzoeken naar wet- en regelgeving en technische due diligencetrajecten, waarbij een team van experts wordt samengesteld en onder aansturing en coördinatie van een projectmanager onze klanten voorzien in praktische en heldere rapportages.

RPS vastgoedinventarisatie
RPS vastgoedinventarisatie

Advisering en verdieping

Vanuit gebouwinspectieresultaten en toetsing op eisen en wensen adviseren wij ook in het vervolgtraject. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld ondersteunen bij het opstellen van een beheer- en (meerjaren)uitvoeringsplan Of voor het organiseren van de uitvoering en het auditen van uitvoerende partijen. Uiteraard koppelen we de bevindingen uit de gebouwinspecties aan de vigerende wet- en regelgeving.

Onze onafhankelijke gebrekendeskundigen zorgen voor specialistisch verdieping wanneer de standaarden geen volledig uitsluitsel bieden. Bijvoorbeeld naar aard & oorzaak van gebouwschade en het adviseren over doelmatig herstel. Hetzelfde geldt voor onze brandveiligheidsdeskundigen, die u bijvoorbeeld kunnen helpen met doorstroomberekeningen en gelijkwaardigheidstoetsing.

Diensten

Gerelateerd nieuws

24.05.23

‘Wat je niet kent, zie je niet’

Het Goudse Weeshuis is mede door haar markante verleden een van de bijzonderste en mooiste gebouwen van Gouda. Geen wonder dat Alphons van Dam, senior vastgoedadviseur en -inspecteur bij RPS, met volle teugen geniet als hij in opdracht van vastgoedontwikkelaar…

15.06.20

RPS neemt vastgoed gemeente Utrecht onder de loep

De gemeente Utrecht heeft voor haar vastgoedportefeuille een tweejarige raamovereenkomst met RPS gesloten voor dienstverlening op het gebied van  NEN2767, MJOP, NEN2580 en EPA-U. Een uitdagende opdracht met bijzondere (rijks)monumenten, omlijst met een ambitieuze duurzaamheidsopgave. Inzicht in vastgoed Onder de…

14.04.22

Strategische labels als vliegwiel voor vastgoedbeheer

Waterschappen beschikken over een aanzienlijke vastgoedportefeuille. Hoe maak je dan de juiste beheerkeuzes als het gaat om onderhoud, veiligheid en duurzaamheid? Waterschap Hollandse Delta vond met RPS het antwoord in het strategisch labelen van deze thema’s. Senior gebouwbeheerder Wesley Allijn…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?