Brandveiligheid

Een veilige en gezonde verblijfplek is de basis in onze maatschappij. Het beheersen van risico’s voor mens, omgeving en assets is essentieel om de toekomst van uw vastgoedorganisatie te beschermen. Brandveiligheid is daarin een belangrijke component.

Daarom wilt u zeker weten of uw vastgoed brandveilig is. Wanneer heeft u voor het laatst gecontroleerd of uw pand voldoet aan de huidige brandveiligheidseisen en weet u waar de risico’s zitten? RPS geeft u en uw gebruikers effectieve antwoorden & oplossingen door bewezen onafhankelijke en deskundige toetsing. Wij helpen u met het in kaart brengen, prioriteren en het geven van oplossen van afwijkingen. Op deze wijze bent u in staat risico’s te prioriteren in eventueel te nemen maatregelen en het beheersen van risico’s.

Preventieve aanpak in brandveiligheid

Het volgen van regels is niet genoeg om uw pand brandveilig te houden. Wie brand wil voorkomen, moet in scenario’s denken. Daarom toetsen we uw huisvesting niet alleen preventief aan de huidige brandveiligheidseisen. Bij brandveiligheid moeten we altijd een afweging maken welke mate van risico we acceptabel vinden, respectievelijk wat prioriteit heeft om het risico te verminderen. We brengen tevens noodzakelijke aanpassingen in beeld. Om het risico te verminderen kunnen een aantal niveaus worden onderscheiden, waarin het risico tot een aanvaardbaar niveau teruggedrongen kan worden. Dit noemen we ook wel de BIO pijlers (het gaat om de aanpak van bouwkundige, installatietechnische en organisatorische aspecten). Een goede samenhang tussen techniek en gedrag zorgt uiteindelijk voor de beste resultaten.

Concrete aanbevelingen

In het inventarisatietraject maken we gebruik van een brandveiligheidsinspectiescan. Een unieke tool die we met de markt hebben ontwikkeld. In een stappenplan helpen we u bij het beter organiseren van uw brandveiligheid. Want wie zet binnen uw organisatie de lijnen uit? Hoe maak je de veiligheidsrisico’s beheersbaar? Bij wie liggen de verantwoordelijkheden? En is uw gebouw brandveilig als het aan alle eisen voldoet?

Verder dan de norm

Voor bestaande bouw zijn de minimum voorschriften van lager veiligheidsniveau dan voor nieuwbouw. Uiteraard toetsen we uw gebouw op de wettelijke ondergrens. Maar we hanteren altijd het wettelijk kader voor nieuwbouw bij inspecties. Dit vergt voor u geen extra investering, maar geeft u wel extra inzicht in het brandveiligheidsniveau en eventuele risico’s van uw gebouw. Door te denken in scenario’s is vervolgens advies uit te brengen op welke wijze te prioriteren in maatregelen.

RPS_brandveiligheid
RPS_brandveiligheid

Onze expertise

 • Keurmerk Brandveilig Gebruik Gebouw (BGB)
 • NEN 6068 (Overslagberekening)
 • NEN 6060 (Vuurlastberekening)
 • NEN 6079 Gelijkwaardigheidsonderbouwing)
 • Ontvluchtingssimulaties
 • Plantoetsing
 • Advies; oplossing op maatNEN 6059 Brandscan / basisinspectie Wet & Regelgeving

Gerelateerde diensten

Gerelateerd nieuws

13.08.19

‘Kijk bij brandveiligheid verder dan wettelijke regels’

Als een pand voldoet aan de wettelijke eisen, blijkt dit nog geen garantie voor een brandveilige woon- en verblijfsomgeving. Het is de reden dat RPS voor haar klanten steeds meer opschaalt van regelgericht naar risicogericht denken. Brandveiligheidsadviseur Wouter Nuijten legt…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Upload hier de relevante tekeningen en/of bestanden indien beschikbaar.
  * zijn verplichte velden