Inspectie waterkering

U wilt inspecties van uw waterkeringen toch ook zo effectief mogelijk uitvoeren op basis van de landelijke normen? Dus waar legt u de prioriteiten? En hoe zit het met het uitzetten van herstelmaatregelen? Wij ondersteunen u bij het organiseren van inspecties, de inzet van de juiste inspectie-apps en het optimaliseren van databeheer. Van reactief handelen naar proactief beschermen. Zo bent u verzekerd van een effectieve vertaalslag naar uw beheer en onderhoud.

Inspectieproces op orde

Als waterschap staat u voor de uitdaging om te voldoen aan de juiste functies en aansluiten bij de landelijke norm (Digigids en NEN 2767-4). U bent niet het enige waterschap dat voor deze uitdaging staat. Uiteraard volgt u bij het waarnemen van schade en afwijkingen de wettelijke zorgplicht. Maar de inzet van capaciteit en de benodigde kennis kennen hun grenzen. Wij zorgen ervoor dat u uw inspectieproces op orde heeft en kunt vertrouwen op de meest nauwkeurige en actuele gegevens.

Organisatie van inspecties

Of het nu gaat om verzakkingen, vervormingen of scheuren. Erosie, verweking, uittredend of overlopend water. Er zijn diverse faalmechanismen die u bij een inspectie moet meenemen. Onze adviseurs weten exact wat erbij komt kijken als de sterkte van de kering bedreigd wordt. Zo zijn intensief betrokken geweest bij het ontwikkelen en uitrollen van inspectietools. En voeren we dagelijks ontwerpen en toetsten van waterkeringen uit. Bovendien zijn we goed ingevoerd in de landelijke norm en wat in de Digigids is vastgelegd. U komt bij de organisatie van inspecties dus niet voor verrassingen te staan.

Implementatie Digispectie

Wist u dat we Rijkswaterstaat adviseren bij de implementatie van Digispectie? We voegen inhoudelijke kennis toe aan deze inspectietool . We weten als geen ander hoe we deze toepassing effectief kunnen inzetten voor uw beheer en onderhoud. Door inventarisatie- en ICT-kennis op de juiste wijze aan elkaar te koppelen. Zo bent u weer helemaal up-to-date als het gaat om het vastleggen en opslaan van uw data.

Continue onderhoudsprogramma’s

In de toekomst zal het inspectieproces verder professionaliseren. Niet alleen door het leggen van relaties met het toets- en beheerproces. Ook door het gebruik van digitale data-inwinning en analytische rekenmodellen. Met de inzet van continue onderhoudsprogramma’s, nieuwe technieken (zoals infra-roodmetingen) en het combineren van inspectie-, hoogte- en ondergrondgegevens weet de beheerder continu de onderhoudstoestand van de waterkering. Maak met ons de stap van periodieke verbetermaatregelen naar continue onderhoudsprogramma’s.

RPS_inspectie-waterkering
RPS_inspectie-waterkering

Gerelateerd nieuws

14.03.22

Waterschapscollectief zet toon bij uitdagen markt

Wie serieuze stappen wil maken met kennisdelen en duurzaam innoveren moet slim zijn. Sinds een jaar bundelen vier waterschappen de krachten met RPS en andere marktpartijen binnen een bijzonder raamcontract voor integrale technische adviesdiensten. Met Joost van der Stee van…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?