Primaire waterkeringen beoordelen

De nieuwe beoordelingsronde voor primaire keringen met het wettelijk beoordelingsinstrumentarium (WBI) vereist een andere waterveiligheidsbenadering. Is uw organisatie daarop ingericht? Beschikt u over voldoende kennis en capaciteit? Als mede ontwikkelaar van het WBI nemen wij u de voorbereiding, het beoordelen van de waterkeringen en de rapportage graag uit handen. Met gedegen kennisoverdracht en opleiding zorgen we er voor dat uw medewerkers betrokken worden én blijven in dit proces.

Beoordelingsproces

Als partner van Rijkswaterstaat en Deltares zijn wij aan de voorkant nauw betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe beoordelingsinstrumentarium. Zo hebben wij samen met eindgebruikers onder meer de toepasbaarheid van diverse WBI-bouwstenen onderzocht en de werking van het gehele beoordelingsproces getest. Hierdoor hebben we een goed beeld van alle beoordelingsstappen, de daarvoor beschikbare tools en de vereiste inspanning in de voorbereidingsfase. Profiteert u mee?

Datamanagement

De nieuwe beoordelingsmethodiek gaat uit van de overstromingsrisicobenadering. Dat vraagt om slim nadenken binnen alle fasen van het beoordelingsproces. U werkt samen met ervaren adviseurs die hiervoor de juiste aanpak opstellen. Ze zijn niet alleen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen voor het beoordelen en ontwerpen van waterkeringen. Ook vanuit de praktijk weten ze welke kansen en valkuilen zich voordoen.

Kosteneffectieve aanpak

Het belang van datamanagement wordt groter. Hoe gaat u om met het verzamelen en analyseren van data? Welke data is nodig en op welke manier? Vaak zijn gegevens over de waterkering in verschillende systemen opgeslagen. Inwinnen op die plekken waar het er toe doet leidt tot een kosteneffectieve aanpak voor de beoordeling. Wij hielpen een groot aantal waterschappen vooruit in het slim inwinnen en opslaan van data.

Beheerdersoordeel

Binnen het beoordelingsproces draait het niet alleen om techniek en specialistische berekeningen. Ook de praktische veldkennis is ook van grote waarde voor de uiteindelijke beoordeling van uw waterkering. De moderne waterkeringbeheerder registreert bijzonderheden aan de waterkering in het veld met Digispectie . Maak kennis met dé mobiele tool voor het digitaal en uniform vastleggen van waargenomen schade aan waterkeringen. Uiteraard volgens de landelijke schadeparameterlijst.

Grondmechanisch laboratorium

Grondonderzoek is tot slot onmisbaar voor veiligheidsanalyses van dijken. Als verlengstuk van ons advieswerk analyseren wij in het veld gestoken monsters op volumiek gewicht, grondsoort en watergehalte. Dat gebeurt in ons eigen grondmechanisch laboratorium. Zo weten we zeker dat u verzekerd bent van snelle doorlooptijden en nauwkeurige resultaten. Altijd met één doel: een eenduidig en volledig beeld van de staat van uw waterkering.

RPS_primaire-waterkering-beoordelen
RPS_primaire-waterkering-beoordelen

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?