Assetmanagement civiele kunstwerken

Als beheerder van civieltechnische kunstwerken wilt u uw beheer- en onderhoudsagenda op orde hebben. Wij ondersteunen u met een proactieve en risicogerichte aanpak van uw inspecties. Met assetmanagement helpen we u alles uit het beheer en onderhoud te halen.

Heeft u grip op de onderhoudsuitgaven en controle over lopende projecten en contracten? Bent u in staat om instandhoudingskosten en verbeteringen op lange termijn te plannen en te budgetteren? Weet u waar de risico’s liggen? En wat het betekent om op waarde te sturen en richting te geven aan het onderhoud en beheer van uw civiele kunstwerken?

Proactief beheer en onderhoud

Goed beheer en onderhoud van civieltechnische kunstwerken is van groot maatschappelijk en economisch belang. We ondersteunen en adviseren u in de gehele cyclus van het beheer en onderhoud van infrastructurele kunstwerken.

Onze inspecteurs helpen u bij het vaststellen van het optimale moment om onderhoud aan uw kunstwerken uit te voeren. Zo beperkt u de kans op schade en overlast maximaal. Als er passief wordt gehandeld bij schade moeten er immers (vaar)wegen worden gestremd, of andere civiele kunstwerken afgesloten.

De boogbrug, fietsbruggen en directe omgeving van deze boogbrug in Naarden zijn met grote precisie vastgelegd middels een 3D-scan met als resultaat een pointcloud.

NEN2767 inspectie

Een NEN2767 inspectie is een goede manier om van een groot areaal inzichtelijk te maken wat de toestand is van de objecten. De technische staat van de kunstwerken worden in logische kleuren weergeven: groen is in goede staat, rood in slechte staat.

Aan het einde van de inspectie kunt u op basis van die informatie overwegen om een vervolginspectie (nader onderzoek) uit te voeren bij de rode kunstwerken. Met name voor gemeentes met veel historische kunstwerken is dit een snelle en goedkope manier om inzicht te krijgen in het areaal.

Digispectie

In het kader van de zorgplicht moeten uw waterkeringen op orde zijn. Digispectie is dé tool voor het digitaal en uniform vastleggen van waargenomen schade aan waterkeringen. Onze specialisten ondersteunen u niet alleen bij het operationeel maken van de toepassing. Ook helpen we u bij het succesvol inbedden van Digispectie binnen uw organisatie.

Onze specialisten staan aan de basis van de ontwikkeling van Digispectie en beheren de applicatie. Vanuit die kennis ondersteunen we u niet alleen bij de technische invulling. Ook besteden we aandacht aan het werken met de applicatie en geven we trainingen. Altijd vanuit de visie dat de toepassing binnen uw organisatie een middel en geen doel op zich wordt.

Bij het verder ontwikkelen van Digispectie zijn wij altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. Zo hebben onze specialisten een app voor smartphones ontwikkeld. Een toepassing die volledig gebaseerd is op de inhoudelijke uitgangspunten van Digispectie. Daarmee bent u op de toekomst voorbereid.

RPS-dienst-assetmanagement-civiele-kunstwerken

Alles onder één dak

Wij zorgen niet alleen voor de houtinspectie van uw civiele kunstwerken.
Ook adviseren we over passende herstelwerkzaamheden.
Kwaliteit met een plus. Dat is waar wij voor staan.

Met een team van Hbo-opgeleide inspecteurs, constructeurs, geo-deskundigen, arbeidshygiënisten, contractspecialisten, ecologen, landmeters en eigen laboratoria. Alles onder één dak. Overzichtelijk en inzichtelijk.

 

Gerelateerd nieuws

06.12.22

Waterschap Vechtstromen zet grootschalig in op beheer en onderhoud

Waterschap Vechtstromen heeft duizenden kunstwerken in beheer. Samen met RPS werkt zij aan een duurzame oplossing voor integrale inspectie- en onderhoudsvraagstukken. Dit helpt om beter te prioriteren op basis van kosten, prestaties en risico’s. Objectbeheerder Rob Lanting van het waterschap…

09.06.21

Scherpe ogen bij inspectie van de Afsluitdijk

De één rijdt er routinematig overheen. Anderen komen met touringcars uit alle windstreken een kijkje nemen. De Afsluitdijk is net zo bescheiden als uniek. Zeker voor liefhebbers van weidse uitzichten over zee, rust en cultuurhistorie. Niet voor niets behoort dit…

11.10.19

Historische sluizen ontmoeten moderne technieken

Aan nieuwsgierige blikken geen gebrek als RPS met de radiografisch bestuurbare peilboot en onderwaterrobot door de Nederlandse binnenwateren manoeuvreert. Onlangs maakte maritiem Maassluis kennis met deze innovatieve inspectietoepassingen. Benieuwd hoe dit verliep bij het inspecteren van twee sluizen met een…

24.10.19

Scherpe ogen in de Gooise Meren

Om te blijven verbeteren en verduurzamen inspecteert RPS voor de gemeente Gooise Meren ruim tachtig civiele kunstwerken. Hoe ver ga je bij het ontrafelen van de pijnpunten? We lopen een ochtend mee met  inspecteurs Raymon van Hal, Chris Vreeken en…

07.10.20

Werken aan rijksmonumentale boogbrug in Naarden

De rijksmonumentale boogbrug in de Oud Blaricummerweg in Naarden is niet meer berekend op het wegverkeer. Versterken van de brug is het devies. Maar hoe verenig je dit cultureel erfgoed, de verkeersveiligheid en ruimtelijke kwaliteit zo goed mogelijk met elkaar?…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?