Waterbouw en waterveiligheid

Een vernuftig stelsel van keringen, waterwegen en kunstwerken is onmisbaar in onze strijd tegen het water. Als partner van waterschappen, aannemers en Rijkswaterstaat geven wij dagelijks invulling aan regionale en landelijke projecten die Nederland veiliger maken tegen overstromingen.

Duurzaam en innovatief

Bij het beheer van uw waterkeringen spelen efficiënt en kosteneffectief beheer een steeds dominantere rol. Uiteraard kiest u voor duurzame en innovatieve oplossingen bij de inrichting van uw infrastructuur. Maar de middelen om te investeren worden beperkter. Voor welke kwaliteitseisen gaat u? Wat besteedt u uit en waar legt u prioriteit?

3D visualisaties

Hoe komt uw toekomstige kadeverbetering eruit te zien? Met hulp van het programma Infraworks bouwen de teams van RPS vlot een 3D-model op. Dit gebeurt onder andere vanuit bestaande gegevens, zoals GIS- en CAD-data. Ook landmeetkundige data draagt bij aan het opstellen van het model. Naast het maken en presenteren van modellen voeren zij verschillende soorten analyses uit. Zo krijgen onze klanten en betrokkenen uit de omgeving een gesimuleerd beeld van hoe het eindresultaat er in real life uit komt te zien. Dit kan helpen om in de conceptfase van een project de juiste ontwerpbeslissing te kunnen nemen en meer draagvlak te creëren.

Verantwoord beheer

Als het gaat om het optimaal managen van uw assets helpen wij u aan de juiste route. Daar waar de uitdagingen het grootst zijn, komt de infrastructurele kracht van onze adviseurs naar voren. U kunt bij ons terecht voor verantwoord ontwerp, beheer en onderhoud van uw waterkeringen. Het inwinnen en verwerken van geodata in slimme informatie- en beheersystemen vormt één van onze kernactiviteiten.

Integrale aanpak

Dagelijks zijn we betrokken bij het ontwerp van dijken, kades, vaarwegen en kunstwerken. Ook voeren we inspecties en toetsingen uit. In het publieke belang en vaak samen met aannemers. Een integrale oplossing? Graag! We schakelen snel door naar onze adviseurs van kabels en leidingen, landmeten, ecologie, landelijke inrichting of waterbodem.

Korte lijnen

Bij ons bent u verzekerd van compacte projectteams die zorgen voor korte lijnen in de communicatie. Opereren als verlengstuk van uw organisatie of op afstand? U krijgt één aanspreekpunt. Daarmee is een flexibele en persoonlijke aanpak gewaarborgd. Uiteraard mag u ervan uitgaan dat de techniek voor ons geen geheimen kent. We maken het verschil door goede communicatie en wisselwerking met de omgeving. Zo houdt u grip op de situatie.

Aandacht voor omgeving

Gedegen omgevingsmanagement ligt aan de basis van deze aanpak. Wij sturen erop aan direct vanaf de planvorming met uw (toekomstige) beheerder(s) en gebruikers in gesprek te gaan. Daarmee komen alle gebiedskennis, ervaringen en wensen samen. Zo voorkomt u niet alleen conflicten en oplopende uitvoeringskosten, maar bouwt u ook aan duurzame relaties.

Kennisdeling

Door kennisuitwisseling zijn wij altijd op de hoogte en betrokken bij de laatste ontwikkelingen. Als partner van Rijkswaterstaat zijn wij bijvoorbeeld aan de voorkant nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe toetsinstrument WBI. Ook hebben we deelgenomen in VNK2 en bij de kennisontwikkeling van de LTVRW2015.

ROS-waterbouw-en-waterveiligheid-2
ROS-waterbouw-en-waterveiligheid-2

Sandor de Kluizenaar - Teamleider

‘Als partner van waterschappen, aannemers en Rijkswaterstaat geven wij dagelijks invulling aan regionale en landelijke projecten die Nederland veiliger maken tegen overstromingen.’

RPS-Sandor-de-Kluizenaar---Teamleider-2

Gerelateerd nieuws

22.03.23

De dijk van de toekomst

Met het thema ‘Seeds of Change’ nodigt de Water Conference in New York de wereld deze week uit na te denken over innovatieve oplossingen voor waterbeheer. Nederland blijft onverminderd werken aan de slimme en duurzame versterking van haar dijken, met…

22.10.21

Avontuurlijke ontdekkingsreis van een projectmanager waterkeringen

Gezocht: een nieuwe projectmanager waterkeringen. Maar niet zomaar eentje. Want buiten wachten uitdagende projecten en binnen kom je terecht in een warm bad. Wie kan er beter vertellen wat je hier kan verwachten dan Dennis Hordijk die dezelfde rol vervult…

09.02.23

Kinderdijk krijgt opknapbeurt

Kinderdijk, het wereldberoemde werelderfgoed in Zuid-Holland, ondergaat een  metamorfose. Want het entreegebied van het dorp, bekend om haar windmolens, krijgt een groene make-over en wordt overzichtelijker en veiliger.  Peter Verwoert van de gemeente Molenlanden en projectleider Marco van Leeuwen van…

29.10.21

De surfboys van team waterveiligheid

Verslaving, verlangen, plezier. Voor Jurre Toes, Luc ter Schiphorst en Sandor de Kluizenaar is dat waar het bij hun passie voor golfsurfen allemaal om draait. Want onze collega’s waterveiligheid en waterbouw zijn niet alleen in hun functie, maar ook daarbuiten…

14.03.22

Waterschapscollectief zet toon bij uitdagen markt

Wie serieuze stappen wil maken met kennisdelen en duurzaam innoveren moet slim zijn. Sinds een jaar bundelen vier waterschappen de krachten met RPS en andere marktpartijen binnen een bijzonder raamcontract voor integrale technische adviesdiensten. Met Joost van der Stee van…

Vraag nu direct uw offerte aan

Wilt u direct een offerte aanvragen voor onze dienstverlening? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

    Upload hier uw PDF, JPG, JPEG of PNG bestanden (max. 2mb)
    Hoe bent u bij RPS terecht gekomen?